Bug #94205 Crash when comparing Schema
Submitted: 5 Feb 11:40 Modified: 12 May 21:21
Reporter: Kristijan Marin Email Updates:
Status: No Feedback Impact on me:
None 
Category:MySQL Workbench Severity:S7 (Test Cases)
Version:8.0.15 OS:Mac OS X (macOS 10.14.x Mojave x86_64)
Assigned to: CPU Architecture:Any
Tags: WBBugReporter

[5 Feb 11:40] Kristijan Marin
Description:
I tried to compare two schemas .... on the final step, it just closes WorkBench with no messagebox or warning... I can repeat this on 8.0.12 as well ....

-------

12:20:29 [INF][      Workbench]: Starting up Workbench
12:20:29 [INF][   WBContext UI]: Initializing workbench context UI with these values:
	base dir: /Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/Resources
	plugin path: /Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/PlugIns
	struct path: /Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/Resources/grt
	module path: /Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/PlugIns:/Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/Resources/plugins
	library path: /Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/Resources/libraries
	user data dir: /Users/kristijanmarin/Library/Application Support/MySQL/Workbench
	open at start: 
	open type: 
	run at startup: 
	run type: 
	Force SW rendering: No
	Force OpenGL: No
	quit when done: No
12:20:29 [INF][      WBContext]: WbContext::init
12:20:30 [INF][            WBA]: Looking for extension modules for WBA...
12:20:30 [INF][            WBA]: 0 extension modules found
12:20:30 [WRN][            grt]: /Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/Resources/modules/data/mysql_rdbms_info.xml:1446: link 'om.mysql.rdbms.mysql.driver.native_sshtun' <object > key=owner could not be resolved
12:20:30 [WRN][            grt]: /Users/kristijanmarin/Library/Application Support/MySQL/Workbench/connections.xml:17: link 'E888114F-570F-4A23-A385-D5AB02FC9A0E' <object GrtObject> key=owner could not be resolved
12:20:30 [INF][      WBContext]: System info:
 	MySQL Workbench Community (GPL) for Mac OS X version 8.0.15 CE build 14271522 (64 bit)
	Configuration Directory: /Users/kristijanmarin/Library/Application Support/MySQL/Workbench
	Data Directory: /Applications/MySQLWorkbench.app/Contents/Resources
	Cairo Version: 1.10.2
	OS: macOS 10.14.x Mojave x86_64
	CPU: 8x Intel(R) Core(TM) i7-4980HQ CPU @ 2.80GHz - 16.00GiB RAM
No video adapter info available

12:20:30 [INF][   ModelContext]: Found model auto-save /Users/kristijanmarin/Library/Application Support/MySQL/Workbench/newmodel.mwbd, but it is empty. Deleting it...
12:20:30 [INF][    WQE backend]: Found auto-save workspace /Users/kristijanmarin/Library/Application Support/MySQL/Workbench/sql_workspaces/AMAZON_-_TEST-1.autosave
12:20:30 [INF][    WQE backend]: Found auto-save workspace /Users/kristijanmarin/Library/Application Support/MySQL/Workbench/sql_workspaces/AMAZON-0001A-1.autosave
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_sakila_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_manage_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_folder@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_network_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_plus_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_user_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_plus_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_doc_sql@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_number_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_close@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_open_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_more_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_sakila_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_manage_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_folder@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_network_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_plus_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_user_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_plus_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_doc_sql@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_number_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_close@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_open_light@2x.png
12:20:30 [WRN][         mforms]: Resource file not found: wb_tile_more_light@2x.png

How to repeat:
Steps:
- One Workbench
- Select under Database -> Reverse engineering
- Close the Reverse engineering window ...
- select in main window under  Database -> Compare schemas
- select Live Database Server for source & target
- follow the steps to the end...
- on the last step, when it says "Retrieval Completed successfully. Finished" pressing Continue, closes Workbench

This happend on 1 out of 3 schemas. I see no error entries in log file.
[12 Apr 21:21] Miguel Solorzano
Thank you for the bug report. I wasn't able to repeat on my own then I guess I misunderstood some step, could you please using the Files tab attach screenshot of each step ?. Thanks in advance.
[13 May 1:00] Bugs System
No feedback was provided for this bug for over a month, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".