Bug #77307 Adding table to schema privilege is not possible
Submitted: 11 Jun 2015 7:36 Modified: 14 Jul 2015 16:50
Reporter: Philip Haynes Email Updates:
Status: Verified Impact on me:
None 
Category:MySQL Workbench Severity:S1 (Critical)
Version:6.3.4 OS:Linux (Centos 7)
Assigned to: CPU Architecture:Any

[11 Jun 2015 7:36] Philip Haynes
Description:
There is no way to add a table to a schema privilege in version 6.3.3 of the community edition.

When I try and drag the table onto the opened schema privilege, it just does nothing.
The same workflow is successful under OSX in version 6.3.3
The same workflow is successful under Centos 7 in version 6.2.5

How to repeat:
Create a model
Add a table
Add a schema privilege
double click on the schema privilege to show the Edit window for that instance
select the Privileges tab in that window
Drag the table into the list labelled "Objects"

Watch it fail to be added to the list (it just "floats" back to the origin point)
[9 Jul 2015 12:25] Umesh Shastry
Hello Philip,

Thank you for the report.
I'm not seeing this issue with 6.3.4 on Win7/CentOS.
Could you please try WB 6.3.4 and inform us if you are having same issue again. Please also provide sample model file used.

Thanks,
Umesh
[9 Jul 2015 18:03] Philip Haynes
A sample model to reproduce the issue

Attachment: sample.mwb (application/octet-stream, text), 4.19 KiB.

[9 Jul 2015 18:03] Philip Haynes
This problem is still extant in 6.3.4

There is an improvement in that a privilege can be added to a table from the diagram page, however it still is not possible to drag the table from the schemata to the privilege as described in the instructions
[9 Jul 2015 18:09] Philip Haynes
Video of the error

Attachment: Sample.mp4 (video/mp4, text), 211.41 KiB.

[14 Jul 2015 16:50] Miguel Solorzano
Thank you for the feedback. I was able to repeat with 6.3.4 but not with older version 6.2.5.