Bug #71500 mysql WB cant SYNC DEFAULT CHARACTER SET
Submitted: 28 Jan 2014 13:16 Modified: 25 Feb 2014 13:33
Reporter: the cupu Email Updates:
Status: Verified Impact on me:
None 
Category:MySQL Workbench Severity:S3 (Non-critical)
Version:6.0.9 OS:Microsoft Windows (WIN 7 64Bit SP1)
Assigned to: CPU Architecture:Any
Tags: Software version: 5.6.11 - MySQL Community Server (GPL)
Triage: Needs Triage: D4 (Minor)

[28 Jan 2014 13:16] the cupu
Description:
hello, please fix a little bug that cause mysql WB cant snyc default character set

How to repeat:
1. load my db see private comment
2. load my mysql wb
3. try to sync model and each sync model always got message
ALTER SCHEMA `PORE`  DEFAULT CHARACTER SET latin1  DEFAULT COLLATE latin1_swedish_ci 

Suggested fix:
i think this problem cause by mysql WB cant detect current default character set on DB

because im already run sql query and wb still cant sync
[28 Jan 2014 13:29] Miguel Solorzano
Please attach your files here using the Files tab ( I had problems to download from your prior location ). Thanks.
[28 Jan 2014 14:13] the cupu
added the files
[9 Feb 2014 12:48] the cupu
6.0.9 still same problem
[19 Feb 2014 12:28] Marcin Szalowicz
Thank you for the feedback. I'm unable to repeat this, could you please verify if maybe I'm missing some step?:
- load db from the sql file you provided,
- sync with the mwb file.
I've used case insensitive server for this.
[25 Feb 2014 13:31] Miguel Solorzano
alter database

Attachment: sync.png (image/png, text), 99.85 KiB.

[25 Feb 2014 13:33] Miguel Solorzano
Thank you for the bug report.