Bug #66366 Installation error:
Submitted: 14 Aug 2012 2:43 Modified: 24 Jul 2014 12:17
Reporter: Mauro Zallocco Email Updates:
Status: No Feedback Impact on me:
None 
Category:MySQL Server: Installing Severity:S2 (Serious)
Version:5.5.27.2 OS:Microsoft Windows (Windows 7 Home Premium)
Assigned to: CPU Architecture:Any

[14 Aug 2012 2:43] Mauro Zallocco
Description:
Windows 7 home premium, service pack 1, 8 gig ram and 1 TB drive.

Downloaded mysql-installer-community-5.5.27.2.msi, and attempted to install sql server. Proceeds for about 3 seconds then I get Status: Install error.

Here are the details:

1: 
1: Action 22:23:53: INSTALL. 
1: 1: MySQL Server 5.5 2: {B9ED0ABA-7E2B-4C1B-8466-40E8BCE3DCA3} 
1: Action 22:23:53: FindRelatedProducts. Searching for related applications
1: Action 22:23:53: AppSearch. Searching for installed applications
1: Action 22:23:53: LaunchConditions. Evaluating launch conditions
1: Action 22:23:53: ValidateProductID. 
1: Action 22:23:53: CostInitialize. Computing space requirements
1: Action 22:23:53: FileCost. Computing space requirements
1: Action 22:23:53: CostFinalize. Computing space requirements
1: Could not access network location \Hewlett-Packard\\.
1: Could not access network location \Hewlett-Packard\\.
1: 1: MySQL Server 5.5 2: {B9ED0ABA-7E2B-4C1B-8466-40E8BCE3DCA3} 3: 3 
1: 
1: Final actions.
1: Install error

I tried multiple times, rebooted the machine and tried again, seems to be hard on. Other components install fine.

How to repeat:
As indicated.
[19 Aug 2012 13:18] Valeriy Kravchuk
Had you tried to install on local disk or some network share?
[3 Sep 2012 18:28] Mark James
I have the same problem.  All of the other components install fine.  I am installing on Local drive C and I am running on an HP.
[3 Sep 2012 18:42] Mark James
After searching my reg file, I found HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall was set to \Hewlett-Packard\\ which is the directory/site the install was searching for.  Changing that key to the correct install location solved the problem, but I do not know where the key came from or if it is some HP crap that came on the machine.
[18 Sep 2012 17:57] Miguel Solorzano
Please see [3 Sep 18:42] Mark James comment if that fix your issue too. Thanks.
[19 Oct 2012 1:00] Bugs System
No feedback was provided for this bug for over a month, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".
[18 Jun 2014 10:00] Nectopus Solinfo
It worked for me too for mysql-installer-community-5.6.19.0.msi
[24 Jun 2014 12:17] Miguel Solorzano
Please try latest release or try what asked before. Thanks.
[25 Jul 2014 1:00] Bugs System
No feedback was provided for this bug for over a month, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".